Veggieballetjes met spinaziegnocchi, en peterselie-basilicumpesto
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Gang: Hoofdschotel, Main, Main Course
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gnocchi
Porties: 4personen
calorieën: 676kcal
Auteur: Lisa Wouters
Ingrediënten
400gvegetarische balletjes
800gverse spinazie
0.5plantjebasilicum
0.33bosjepeterselievers
1ui
1teentjeknoflook
500gaardappelgnocchi
1dlextra lichte room7% V.G.
50gpijnboompitten
6eetlepelsolijfolie
nootmuskaat
peper & zout
Instructies
Voorbereiding
Snipper de ui fijn.
Hak de peterselie en het basilicum grof. Mix samen met de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
Bereiding
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Roer er de spinazie onder en laat ± 5 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.
Kook intussen de gnocchi 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de spinazie, de pesto en de room onder.