Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pasta met spinazie en kip in één pot
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Hoofdschotel
Keuken:
Italiaans
Auteur:
Lisa Wouters
Ingrediënten
4
eetlepels
olijfolie
3
eetlepels
zout
500
g
penne pasta
3
teentjes
knoflook
gehakt
2
kipfilets
in blokjes
1
eetlepel
peper
1
pot
geplette tomaten
½
koffielepel
rode chili vlokken
125
ml
zware room
5
gram
spinazie
125
ml
parmezaanse kaas
garnering
Extra parmezaanse kaas
Instructies
Kook het water in een grote pan op een hoog vuur.
Voeg 2 eetlepels zout toe aan het water en voeg de pasta toe.
Kook de pasta tot bijna al dente of 1-2 minuten minder dan de aanbevolen kooktijd.
Giet de pasta af en zet opzij.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg kip, zout en peper toe. Leg kip opzij.
Voeg 2 eetlepels olijfolie, knoflook en rode chilivlokjes toe en roer.
Voeg de geplette tomaten toe, roer enkele minuten.
Voeg de room toe, roer tot het is opgenomen.
Voeg spinazie toe en roer tot de spinazie volledig verwerkt is
Voeg de kip, pasta en parmezaanse kaas toe, roer tot de pasta gelijkmatig bedekt is.
Garneer met meer Parmezaanse kaas en serveer!