Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratin
Voorbereidingstijd30 minutenmin
Bereidingstijd1 uuruur
Totale tijd1 uuruur30 minutenmin
Gang: Hoofdschotel, Ovenschotel
Keuken: Belgisch
Trefwoord: wild
Auteur: Tony
Equipment
Combinatie stoomoven
Ingrediënten
600geverzwijngebraad
200gzilveruitjes
500gknolselder blokjesdiepvries
500gpompoen blokjesdiepvries
2takjesrozemarijn
1elboter
4dlwildfond
2elardense uienkonfijt
3elolijfolie
4jeneverbessen
2blaadjeslaurier
peper en zout
Instructies
Volg de bereidingen voor de aardappelgratin : https://koken.one-life-live-it.be/aardappelgratin/
Smelt boter in een braadpan op een heet vuur en schroei all kanten van het gebraad dicht.
Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal
Voeg de jenverbessen en laurierblaadjes toe en overgiet met 2dl wildfond
Plaats samen met de aardappelgratin in de oven op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak ze lichtbruin.
Voeg de pompoen, knolselder en takjes rozemarijn toe.
Bak nog een 10-tal min en kruid met peper en zout.
Haal het gebraad 10 min eerder uit de oven en laat overdekt rusten op een snijplank
Voeg de rest van de wildfond toe in de ovenschaal. Schraap de braadresten los, roer de uienkonfijt onder en kruid met peper en zout.
Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en gratin over de borden. Lepel er wat saus over.