Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignons
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: Hoofdschotel
Trefwoord: boerenkool, pasta, spaghetti, spek
Porties: 4personen
Auteur: Lisa Wouters
Ingrediƫnten
250gspekgezouten
500gchampignons
400gboerenkolen
1citroen
0,5plantjeplatte peterselie
1ui
2teentjesknoflook
70ggeraspte emmentaler
2,5dlvolle room
2elboter
400gspaghetti
peperzwart
zout
Instructies
Voorbereiding
Snij de champignons in 4.
Pers het knoflook
Snipper de ui fijn.
Snij de boerenkool in fijne reepjes
Snipper de peterselie fijn.
Rasp de citroen (niet het wit).
Bereiding
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoklook en de ui glazig. Voeg de boerenkool toe en laat slinken. Doe dit in verschillende keren.
Smelt 1 eetl. boter in een andere kookpot en bak de champignons samen met het spek 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper. Voeg toe aan de kookpot met de boerenkool.
Voeg de room en de citroenzeste toe en meng er de helft van de geraspte kaas onder. Laat nog even opwarmen. Meng er de pasta onder.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte kaas.