Griekse salade met feta, gehaktspiesjes en tzatziki
Bereidingstijd30 minutenmin
Gang: Hoofdschotel
Keuken: Grieks
Trefwoord: feta, gehakt, tzatziki
Porties: 4personen
Auteur: Annick Lichtert
Ingrediƫnten
500ggehakt varken + kalf
2 trostomaten
1/2komkommer
1citroen
0,5 plantje munt
1potjetzatziki
2rode uien
150gfeta
50gGriekse kalamon-olijven
250gGriekse pasta (risoni)
3elolijfolie
1koffielepeloregano (gedroogd)
1koffielepeltijm (gedroogd)
1koffielepelkoriander (gedroogd)
peper en zout
Instructies
Snij de rode uien in ringen.
Snij de tomaten en de citroen in partjes.
Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes.
Snipper de munt fijn. Meng onder het gehakt, samen met de koriander, de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.
Snij de feta in blokjes.
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes feta toe.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 Ć 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.
Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.