Zalm op de rookplank

Zalm op de rookplank

Tony

Ingrediënten
  

  • 4 el citroensap
  • 4 el Dijon mosterd
  • 4 el honing
  • 4 el bieslook fijngehakt
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el zwarte peper versgemalen
  • 1/2 el cayennepeper
  • 120 ml olijfolie

Instructies
 

  • Leg de cederhouten rookplank ‘s nachts in water of in ieder geval gedurende een uur. Zet een gewicht (glas of fles) op de plank zodat deze goed onder water blijft.
  • Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175-230 °C).
  • Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de olie, in een mixer en meng het tot een glad mengsel. Voeg daarna de olie toe.
  • Maak de zalm schoon en verwijder eventuele graten. Leg de zalm met de huid naar beneden en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de marinade gelijkmatig over de zalm.
  • Verwijder de rookplank uit het water, plaats de plank boven directe warmte van de barbecue, sluit de deksel en wacht tot de plank gaat roken.
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op de plank en sluit de deksel. Gril de zalm 20-25 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) tot de zalm net iets rose in het midden is en bruin aan de randen. Serveer de zalm warm met de resterende marinade.