Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven
Ingrediënten
- 600 g Ardens gebraad
- 4 zoete puntpaprika’s
- 3 takjes verse tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 aardappelen
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 blaadje laurier
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
- Snipper het knoflook fijn.
- Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes.
- Snij de rode uien in 4 en haal de partjes uit elkaar.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de aardappelen samen met de puntpaprika’s, de rode uien en het knoflook. Kruid met zout.
- Leg het Ardens gebraad in het midden van een braadslede en verdeel er het aardappelmengsel rond. Kruid met de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en peper.
- Besprenkel met de olijfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
- Snij het Ardens gebraad in gelijke sneetjes.
Notities
Voedingswaarde per persoon
- Energie 476 kcal
- Koolhydraten 21.2 g
- Eiwitten 34 g
- Vetten 27.9 g