Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven

Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven

Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven

Elke
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g Ardens gebraad
  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  • Snipper het knoflook fijn.
  • Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes.
  • Snij de rode uien in 4 en haal de partjes uit elkaar.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de aardappelen samen met de puntpaprika’s, de rode uien en het knoflook. Kruid met zout.
  • Leg het Ardens gebraad in het midden van een braadslede en verdeel er het aardappelmengsel rond. Kruid met de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en peper.
  • Besprenkel met de olijfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

  • Snij het Ardens gebraad in gelijke sneetjes.

Notities

Voedingswaarde per persoon
  • Energie 476 kcal
  • Koolhydraten 21.2 g
  • Eiwitten 34 g
  • Vetten 27.9 g